2012: de perfecte race maakte Groothuis wereldkampioen

0
85

NOS   Schaatsen   0

“Ik stond vierde of vijfde na drie afstanden, dat weet ik niet eens meer. Dat ben ik helemaal vergeten. Ik stond in ieder geval niet in de top-3. Ik had de titel niet uit mijn hoofd gezet, maar ik had ook niet gedacht dat het nog kon.”

“Eigenlijk had ik er geen gevoel bij. En dat was wel fijn. Ik kon zonder zenuwen die race ingaan en dat mondde uit in een perfecte 1.000 meter. Dat kwam ook omdat de eerste 1.000 meter heel slecht verliep. Ik wilde laten zien dat ik het wel kon. Dat ik 1.06,96 noteerde was prachtig. Nog altijd een Nederlands record. Maar dat kan komend weekend weleens uit de boeken worden gereden.”

“Na mij kwamen nog drie ritten. Ik was al op het middenterrein. Ik had mijn trainingspak al aan. En toen kwamen Lee en Mo in de baan. De nummers één en twee van het klassement. Bovendien was Lee de regerend wereldkampioen.”

“Al snel zag ik Mo een fout maken en toen wist ik het al: ik ben wereldkampioen. Maar ik kon niet juichen. De race was nog bezig. Ik maakte een sprongetje van binnen, maar ik liet dat niet echt merken. Je weet nooit wat er nog gebeurt. Misschien loopt het om een een of andere vage reden toch nog anders. Pas toen ze over de finish kwamen, sprong ik een gat in de lucht. En Jac Orie nam ik mee.”

“Ik vloog de volgende dag terug en op dinsdagavond was er al een huldiging in mijn woonplaats Voorst. Dat was echt heel erg mooi.”

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here