ADO koerst af op verlies, ondanks Chinese miljoenen

0
105

NOS   Voetbal   0

ADO Den Haag stevent dit seizoen volgens het jaarverslag af op een verlies van 3,3 miljoen euro. Dat heeft wethouder Tom de Bruijn aan de Haagse gemeenteraad laten weten. Sponsorinkomsten en wedstrijdbaten die lager uitvallen en hogere kosten voor personeel en juridische zaken zijn de oorzaak van het negatieve resultaat.

Dankzij de Chinese miljoenen van eigenaar Wang Hui, die recent 2,5 miljoen euro overmaakte, wordt het verlies enigszins gecompenseerd. Maar de 800.000 euro die er dan nog overblijft, is nog altijd bijna een half miljoen meer dan het verlies over vorig seizoen (350.000 euro).

ADO hoopt een aantal dure krachten kwijt te raken komende zomer, om zo een betere financiële positie te krijgen. Zo loopt het contract van Ruben Schaken bijvoorbeeld af en Mike Havenaar en Gervane Kastaneer kunnen mogelijk voor een goed bedrag verkocht worden.

Kastaneer was in de afgelopen wintertransferperiode al bijna verkocht, maar een oogblessure zorgde ervoor dat een transfer naar FSV Mainz afketste.

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here