Belgisch voetbalsucces in schril contrast met Nederland

1
164

NOS   Voetbal   0

Stuivenberg (46) is in Nederland vooral bekend als jeugdtrainer van Feyenoord en diverse nationale jeugdelftallen. Ook was hij assistent bij Manchester United onder Louis van Gaal. Genk is zijn eerste baan als hoofdtrainer, de club koos hem vooral vanwege zijn verleden als opleider.

“Het is de visie van deze club om zo veel mogelijk eigen jeugd te laten doorstromen. Dat lukt nu aardig. Volgens de Belgische regels moet je bij de achttien selectiespelers per wedstrijd minstens zes in België opgeleide spelers opgeven. Die mag je ook kopen, maar de visie van Genk is zelf opleiden.”

De verkoop van twee door de club zelf opgeleide spelers spekten de kas van Genk in de winterstop. Wilfred Ndidi werd voor twintig miljoen getransfereerd naar Leicester City en Leon Bailey verkaste voor twaalf miljoen naar Bayer Leverkusen.

Unicum

Voor Genk is alleen het halen van de laatste zestien op Europees niveau al een unicum. Daarin zal een andere Belgische club de tegenstander zijn, AA Gent. Het is de tweede keer dat twee Belgische ploegen elkaar in Europees verband treffen, na KV Mechelen en Anderlecht in 1988.

Stuivenberg: “AA Gent heeft de Spurs uitgeschakeld. Geen misselijke ploeg, weet ik nog uit mijn tijd bij Manchester United. Wat het extra knap maakt: Gent heeft Tottenham verslagen door ze onder druk te zetten en te houden. In de competitie ontlopen we elkaar niet veel, zowel wij als Gent zijn in de strijd om de zesde plaats verwikkeld. De kansen zijn fiftyfifty.

[apss_share]

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here