Boogerd over boek Thomas Dekker: het is een afrekening

0
151

NOS   Wielrennen   0

Het is aan de ex-vrouw van Boogerd te danken dat Dekker niet gepakt werd, zegt Boogerd. “We hebben de dokter erbij gehaald, maar die had geen zakken water bij zich. Mijn ex-vrouw is daarna gebeld, want in België kun je dat soort infuuszakken bij de apotheek halen. Zij heeft een paar zakken gekocht en is naar Stuttgart komen rijden. Als zij dat niet gedaan had, was hij 100 procent nat gegaan.”

Afrekening

Boogerd denkt dat de rancune bij Dekker ontstaan is omdat hij geen contract kreeg bij Roompot, die ploeg die Boogerd samen met Erik Breukink aan het opstarten was. Dat hij geen contract kreeg had volgens Boogerd niets te maken met het dopingverleden van Dekker.

“Nee, ik had hem er juist graag bij willen hebben. Ik was er 100 procent van overtuigd dat Thomas geen doping meer gebruikte.” Boogerd zegt dat de sponsors de boot af hielden. “Zij vonden dat Thomas niet bij de ploeg paste. Roompot moest no nonsense uitstralen, Thomas was te jet-set.”

‘Geen fantast’

Toen het boek van Dekker verscheen, meldden hoofdpersonen uit het boek al dat er veel verhalen zoals Thomas Dekker zich die herinnerde, niet zouden kloppen. Dekker schrok daar niet van. “Ik snap hun reactie wel. Dat zien we al jaren.” 

Over de verhalen over Boogerd in zijn boek zei hij in november: “De dingen die ik over hem beschrijf zijn essentiële zaken die mijn carrière veranderd hebben. Als je deze verhalen kan verzinnen ben je een grote fantast.”

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here