Bosz staat voor dilemma: Traoré of Dolberg in de spits?

0
148

NOS   Voetbal   0

Hoe moet het de komende weken nu Dolberg weer fit is? Tegen Schalke 04 bleef de Deen nog op de bank. “Hij was niet fit genoeg om te starten”, was de uitleg van Bosz. “Ik wilde hem wel laten invallen, maar omdat Daley Sinkgraven uitviel en Justin Kluivert niet negentig minuten kan spelen, had ik nog maar één wissel over. Dat werd Frenkie de Jong, omdat Donny van de Beek kramp kreeg.”

De komende weken staat Bosz voor een lastige keuze. Om te beginnen vandaag tegen sc Heerenveen. Dolberg of Traoré in de punt van de aanval? En als hij voor Dolberg kiest, gaat Traoré dan weer als rechtsbuiten spelen? “Ik heb dit liever dan dat ik helemaal niet weet wie ik in de spits zou moeten zetten”, zegt Bosz daarover.

Verstandig

NOS-commentator Jeroen Elshoff denkt dat Bosz beide spitsen speeltijd moet gunnen. “Het is een geweldig probleem voor Bosz. Een paar weken geleden zei iedereen nog dat dit drukke programma Ajax de kop zou gaan kosten in de titelrace, maar nu heeft Bosz een luxeprobleem.”

“In de grote wedstrijden zou ik nu kiezen voor Traoré. Hij heeft toch wel laten zien dat hij in topwedstrijden erg goed is, ondanks dat hij zichzelf niet beloont. Het doel is duidelijk: zorg dat ze fit blijven. Dus geef ze allebei a piece of the pie. Dan laat je Dolberg lekker spelen tegen Heerenveen. En Traoré zou ik niet zo snel meer op de zijkant zetten. Op die manier zou je Traoré kunnen sparen.”

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here