Botteghin laat zich niet van de wijs brengen door titelstress

0
193

NOS   Voetbal   0

Titelstress, Coolsingeldruk, schaalangst: vier wedstrijden voor het einde van de competitie wordt het voor Feyenoord steeds moeilijker om het hoofd koel te houden. Zeker nu Ajax in de winning mood is en het sterke FC Utrecht in de Kuip op bezoek komt. Eric Botteghin, rots in de branding van de Rotterdamse defensie, blijft desondanks nuchter.

De 29-jarige Braziliaan heeft donderdag naar de imponerende zege van Ajax op Schalke 04 gekeken. “Ze hebben het goed gedaan. Dat is lekker voor hen.” Toch laat hij zich niet van de wijs brengen.

Genieten van druk

Twee maanden geleden – het toen nog onaantastbare Feyenoord stond vijf punten voor op Ajax – liet Botteghin weten van de ‘Coolsingeldruk’ te genieten. “De situatie waarin we nu staan, die wil iedereen. Die druk, dat gevoel, is geweldig. Ik vind het lekker”, zei de verdediger toen.

Maar sinds de nederlaag bij Ajax en het gelijkspel bij PEC Zwolle is Feyenoord kwetsbaar geworden. “We hebben fouten gemaakt, maar ook goede dingen laten zien. Nu is dat verleden tijd. We moeten vooruitkijken”, zegt Botteghin nu.

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here