Cambuur heeft niets aan zege op MVV, periodetitel Jong Ajax

0
113

NOS   Voetbal   0

Cambuur baalt van reglement

Cambuur is het grootste slachtoffer van het reglement van de KNVB. Na de beloftenteams eindigden de Leeuwarders als vierde in de periodestand, mede dankzij de 4-0 zege op MVV van vrijdagavond. De ploeg heeft daar dus niets aan, al kwam Cambuur wel tot op een punt van MVV, dat vijfde staat. En de top-5 speelt ook nacompetitie.

Sander van de Streek zette Cambuur na een half uur op 1-0 na een soepele combinatie door het centrum. Jamiro Monteiro tekende zeven minuten later voor de 2-0 met een rollertje dat keeper Bo Geens te machtig was. Na rust ging Geens in de fout toen hij een schotje van Martijn Barto door zijn benen liet glippen. Invaller Stefano Lilipaly bepaalde de eindstand na een scherpe counter op 0-4.

El Allouchi velt Volendam

Volendam zou met een zege op NAC het ticket uit de derde periode wél hebben veroverd. Maar de ploeg van coach Robert Molenaar slaagde daar niet in. Al na drie minuten kreeg Volendam de uiteindelijke genadeslag: Mounir El Allouchi krulde heerlijk de 1-0 binnen voor NAC.

Volendam ging nog wel nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en wellicht meer, maar die viel niet. Een mislukte voorzet van Kevin van Kippersluis zeilde nog wel bijna in de kruising en een volley van Kees Kwakman verdween net naast de andere kruising, maar gescoord werd er niet.

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here