Cavendish heeft de ziekte van Pfeiffer

5
146

NOS   Wielrennen   0

Mark Cavendish heeft de ziekte van Pfeiffer. Dat meldt zijn ploeg Dimension Data. De Britse topsprinter moet nu noodgedwongen een rustperiode inlassen. Hoe lang zijn herstel gaat duren is niet bekend.

Uit recent bloedonderzoek is gebleken dat Cavendish het Epstein Barr Virus heeft, de veroorzaker van de vermoeidheidsziekte. “Mark had de laatste tijd last van onverklaarbare vermoeidheid tijdens zijn trainingen”, aldus zijn ploeg. 

Veel rust

De teamdokter van Dimension Data kan moeilijk inschatten hoe lang Cavendish rustig aan moet doen. “Er is geen medicijn tegen Pfeiffer, maar hij moet in ieder geval veel rusten. Hopelijk verminderen zijn klachten in de komende twee weken.” 

Tour de France?

Cavendish heeft al bijna een maand geen wedstrijden meer gereden. Milaan-Sanremo (101ste) was zijn laatste koers. Daarna had hij last van een overbelaste enkel. De Brit won dit seizoen een sprintetappe, in de Ronde van Abu Dhabi. 

De Tour de France, waar Cavendish al dertig etappes wist te winnen, blijft volgens zijn ploeg dit seizoen het hoofddoel van de 31-jarige Brit. De Ronde van Frankrijk begint over iets meer dan 2,5 maand, op 1 juli.

[apss_share]

5 REACTIES

  1. Viagra Farmacia Italiana Donde Comprar Cytotec Achat Codeine [url=http://buycial.com]cialis cheapest online prices[/url] What Do Amoxicillin Capsules Look Like Levitra 4cpr Riv 10mg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here