Cricketer loopt smak geld mis na persoonsverwisseling

1
149

NOS   Cricket   0

Harpreet Singh mag zichzelf even heel erg ongelukkig prijzen. Voor de Indiase cricketer lag een lucratief contract voor de Indian Premier League (IPL) klaar, maar door een knullig foutje in een krant kan hij daar nu naar fluiten.

De IPL is het paradepaardje van het Indiase cricket. Een megalomane uitspatting van de nieuwe rijkdom van het land en de daarmee onlosmakelijk verbonden toename van de organisatorische en sportieve macht binnen het internationale cricket.

De eens zo traditionele sport en zijn beoefenaars vallen elk voorjaar weer in katzwijm voor de karrenvrachten aan roepi’s die de Indiase multinationals over de ploegen heen strooien. Engelse toppers als Ben Stokes en Tymal Mills krijgen miljoenen op hun bankrekening bijgeschreven voor een paar maandjes werk.

Schaduw

In de schaduw van de internationale supersterren lag er ook een contractje klaar voor Harpreet Singh. De 24-jarige batsman had een goed seizoen achter de rug en zijn handtekening zou hem weliswaar geen miljoenen, maar toch nog enkele tienduizenden euro’s opleveren.

En toen sloeg het noodlot toe. Op de middag van de allesbepalende spelersveiling van de IPL verscheen een berichtje in een Indiase krant. Cricketer Harpreet Singh was opgepakt omdat hij met een auto over een treinperron had gereden. De ploegen kregen er lucht van en Singh kon naar zijn roepi’s fluiten.

[apss_share]

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here