De Champions League wordt hervat: tien opvallende feiten

2
167

NOS   Voetbal   0

De Champions League ontwaakt uit zijn winterslaap. De tweede ronde is het begin van de knockoutfase. Met enkele prachtige affiches. Aan de hand van tien opvallende weetjes blikken we vooruit op wat komen gaat.

Tien frappante feiten

1. Volgens de bookmakers is Barcelona de grote favoriet om de Champions League te winnen. Een euro inzet levert 3,33 op. Bayern München volgt met 1:4 en daarna pas Real Madrid (1:4,5). Bayer Leverkusen en Benfica zijn volgens de wedkantoren volstrekt kansloos: als je nu een euro inzet op die ploegen en ze zijn straks de winnaar, dan levert je dat 150 euro op.

2. Tien van de laatste elf Champions League-winnaars eindigden als groepswinnaar in de eerste ronde. De uitzondering is Internazionale in 2010. Van de topfavorieten voor dit seizoen eindigden Real Madrid en Bayern München niet bovenaan; de Spaanse titelhouder moest in de groep Borussia Dortmund voor zich dulden, terwijl Bayern tweede werd achter Atlético Madrid.

3. En er zijn nog een paar statistische redenen waarom Real Madrid nu al kansloos is. Nooit won een ploeg die meer dan acht goals tegen kreeg in de groepsfase. Real kreeg er dit seizoen al tien om de oren. En nog nooit won een ploeg de Champions League twee keer achter elkaar sinds de opzet veranderde in 1992.

[apss_share]

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here