De jacht op ‘marathonrecord’ Ten Kate is geopend

0
171

NOS   Atletiek   0

Aan een echte voorspelling waagt Ten Kate zich niet. Simpelweg omdat een marathon zich niet laat voorspellen. “Zelfs nú weten de lopers nog niet precies wat er in zit. Dat weet je pas op de ochtend zelf. Dan voel je hoe de wind staat en wat de temperatuur gaat doen. Er zijn vooruitzichten dat het 20 graden gaat worden. Heel veel Nederlanders vinden dat geweldig voor zondag, behalve deze drie jongens.” 

Lichterlaaie

Rotterdam verdient het wel om zijn 28 jaar oude record uit de boeken te schrappen, vindt de 58-jarige Ten Kate. “Het leeft zo ontzettend daar. Ik weet nog goed hoe ik in 1988 over de finish kwam. Ik kwalificeerde mij toen in Rotterdam voor de Olympische Spelen van Seoul. Dus voor mij was het prestatief al een geslaagde marathon.”

“Maar Belayneh Densimo liep in dat jaar een wereldrecord in Rotterdam. Dat was fantastisch. Die Coolsingel stond nog helemaal in lichterlaaie van dat wereldrecord toen ik arriveerde. Ik kwam vier, vijf minuten later binnen, maar het leek wel of de hele straat en omgeving stond te trillen. Geweldig om mee te maken.”

Zondag om 12.10.04 weten we of de tijd van Ten Kate de aanval van het Nederlandse trio overleefd heeft of niet. Hij gaat het allemaal rustig bekijken. “Ik gun het ze, echt waar, maar het is afwachten.”

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here