De Randamie wil MMA-titel naar Nederland brengen

1
145

NOS   Boksen   0

“Deze moet het doen”, zegt Germaine de Randamie met een brede glimlach op haar gezicht, terwijl ze haar vuist liefdevol kust. De linker is ook goed, voegt ze eraan toe, maar ze verwacht toch meer van de rechter.

De Randamie staat komende zaterdag in een kooi in New York oog in oog met de Amerikaanse Holly Holm. Inzet: de wereldtitel in het MMA, Mixed Martial Arts, in de volksmond beter bekend als freefight. Al wil de Utrechtse van die term niets weten. “Het is geen freefight. Er zijn gewoon regels.” 

“MMA, dat zijn verschillende arts, zo noemen we ze allemaal”, legt ze geduldig uit. “Judo, worstelen, Braziliaans jiujitsu, kickboksen. En dat allemaal bij elkaar, dan kom je op MMA, Mixed Martial Arts.” 

Kooi

Dat klinkt inderdaad iets minder huiveringwekkend. Maar de Utrechtse begrijpt wel waarom er toch met enig scepsis tegen haar sport wordt aangekeken. “Dat komt puur doordat het wordt uitgevochten in een kooi. Ik snap heel goed dat het er best wel eng uitziet. Ik vind het zelf ook een eng ding als ik erin sta. Maar dat is echt puur voor de veiligheid van de mensen. Niet meer en niks minder.”

Ook de associatie van de vechtsport met criminaliteit pareert het 32-jarige krachtmens op simpele wijze: ze is hoofdagente in opleiding. “Ik sta dus zelf aan de andere kant van de medaille.” En daarmee vormt ze een fraai uithangbord voor de UFC, de overkoepelende Mixed Martial Arts-organisatie (Ultimate Fighting Championship).

[apss_share]

1 REACTIE

  1. I’m really inspired together with your writing abilities and also with the format to your blog. Is that this a paid subject or did you modify it your self? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one these days..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here