De Vries hoopt Verstappen over twee jaar te vergezellen in F1

0
155

NOS   Autosport,Formule 1   0

In de schaduw van Max Verstappen maakt een 22-jarige Fries dit weekend zijn debuut in de Formule 2, de raceklasse net onder de Formule 1. Nyck De Vries staat al een paar jaar onder contract bij Formule 1-team McLaren en is ondergebracht bij het Italiaanse team Rapax. Het moet zijn springplank worden naar de koningsklasse van de autosport.

Max Verstappen debuteerde op zijn zeventiende in de Formule 1, rond die leeftijd zat jij ook al tegen de F1 aan. Vind je het jammer dat het wat langer duurt?

“Ik kan me voorstellen dat mensen vinden dat het bij mij een beetje lang duurt, maar dat zegt in mijn ogen weinig. Iedereen bewandelt een ander pad en soms gebeuren er dingen waar je niets aan kunt doen. Ik had de pech dat het Formule Renault 3.5 kampioenschap kwam te vervallen. Dat gebeurde precies in het jaar dat ik het had kunnen winnen.

“Als alles mee had gezeten was ik vorig jaar al klaar geweest voor de Formule 1 en was ik nu misschien al reservecoureur geweest. Maar daar doe je niks aan. Ik ben nu heel blij met deze kans in de Formule 2. Die ga ik proberen te grijpen.”

Wordt dit het jaar van de waarheid?

“Ik heb een contract voor een jaar, maar wil dit seizoen vooral competitief zijn. Ik moet aantonen dat ik deze kans in de Formule 2 verdien en dat de mensen die vertrouwen in me hebben goed zitten. Ik trek er twee jaar voor uit. Dat is best gebruikelijk. Dan zou het dus in 2018 erop of eronder zijn voor m’n kansen in de Formule 1. Voor m’n 25ste moet het gebeuren.”

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here