Dopingslachtoffers geëerd met ingemetselde USB-stick

1
155

NOS   Politiek,Sport algemeen   0

Achter de plaquette bevindt zich nog een surprise: daar is een USB-stick geplaatst met daarop een oorkonde. “Daarop staat eigenlijk dat het belang van een schone sport cruciaal is”, aldus Schippers.

“Als degene wint die het beste middeltje tot zijn beschikking heeft, is de essentie van sport weg. Sport gaat over wie het meeste talent heeft, het hardste traint en de beste is. Op eigen kracht”, stelt de minister.

Onenigheid over namen

Bij de plaquette zijn bewust geen namen van sporters geplaatst, omdat niet altijd officieel is aangetoond of medailles ten onrechte zijn uitgereikt. Daar was Enith Brigitha het niet mee eens. De zwemster, die tijdens haar carrière vaak ‘verdachte’ zwemsters uit de DDR voor zich moest dulden, was ook voor de ceremonie in Amsterdam uitgenodigd, maar liet om die reden verstek gaan.

Een ander, recent dopingslachtoffer is Yvonne Hak. Zij werd op de EK van 2008 tweede op de 800 meter, maar zij kan alsnog goud tegemoet zien nu de Russische winnares Maria Savinova op doping is betrapt. Discuswerper Rutger Smith heeft zelfs drie medailles pas jaren na een EK of WK ontvangen omdat hij het slachtoffer bleek van dopinggebruikers.

[apss_share]

1 REACTIE

  1. Hey there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here