Duel der keeperslegendes: Casillas vs Buffon

2
109

NOS   Voetbal   0

Buffon is Casillas de baas in lengte en leeftijd. De Italiaan is met zijn 1,91 meter acht centimeter langer dan zijn Spaanse tegenstander in het andere doel. En de 39-jarige Buffon is drie jaar ouder dan Casillas. De prijzenkast van Casillas is echter gevulder: drie Champions League-titels met Real Madrid en daarnaast nog twee Europese titels en de wereldtitel met Spanje.

Buffon speelde twee Champions League-finales, maar verloor die beide. Wel won hij de UEFA Cup en het WK van 2006 met Italië. Om over het veelvoud aan landstitels en bekers voor zowel Casillas als Buffon maar te zwijgen.

Waardering

Casillas over Buffon: “Ik ben iets jonger en keek altijd tegen hem op. Ik ben zijn stijl en persoonlijkheid gaan waarderen. Wij hebben vergelijkbare carrières en ontwikkelden ons in dezelfde periode. Ik denk niet dat het Italiaanse voetbal gauw weer zo’n doelman krijgt.”

“In Europa en de rest van de wereld wordt Buffon als één van de beste keepers ooit beschouwd. Onze rivaliteit is een gezonde. We waarderen elkaar en tegen hem spelen is altijd een uitdaging.”

[apss_share]

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here