‘Een beter lot dan Go Ahead kan Feyenoord nu niet treffen’

1
90

NOS   Sport algemeen,Voetbal   0

Niet alleen de Klassieker in Amsterdam komt aan bod in het Sportforum, ook de wielerklassieker de Ronde van Vlaanderen wordt besproken.  

NOS-commentator Maarten Ducrot heeft genoten van de koers, die na een indrukwekkende solo werd gewonnen door de Belg Philippe Gilbert. Het valt Ducrot op dat er dit voorjaar een stuk minder gecontroleerd gekoerst wordt. “Ze vliegen erin als junioren. Het is fantastisch om te zien.”

‘Van Hanegem telt ook’

Waar sterke renners voorheen in dienst van de kopman moesten rijden, mogen ze nu ook steeds vaker voor hun eigen kans gaan, ziet Ducrot. Daar heeft hij een mooie vergelijking voor: “Ploegen deden alsof alleen Johan Cruijff een doelpunt mocht maken bij het Nederlands elftal. Als Van Hanegem hem erin schopt, telt-ie niet. Je ziet nu dat ploegen dat veranderen.”

Opvallend was de vierde plaats voor de 24-jarige Dylan van Baarle in de Ronde van Vlaanderen, net achter Niki Terpstra. Volgens Ducrot kan Van Baarle nog beter worden de komende jaren. “Hij kan dit soort wedstrijden echt aan. Hij moet vooral nog meer leren geloven in zijn eigen klasse. Het is een bijzondere jongen.”

[apss_share]

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here