Eindzege voor Hermans, Kristoff wint laatste rit

1
166

NOS   Wielrennen   0

Ben Hermans is de winnaar van de Ronde van Oman geworden. De renner in dienst van BMC had de minste tijd nodig om de zes etappes te voltooien. Rui Costa (Abu Dhabi) werd op 22 seconden tweede, Fabio Aru completeerde het podium. De Italiaan van Astana had 35 seconden meer nodig dan Hermans. Het is voor de 30-jarige Belg de eerste keer dat hij een etappekoers wint. 

De laatste etappe, een rit met onderweg twee kleine klimmetjes, eindigde zoals verwacht in een massasprint. Daar toonde Alexander Kristoff wederom zijn kwaliteit: hij pakte zijn derde ritzege. Eduard Grosu werd tweede, Sacha Modolo eindigde op de derde plaats. Ramon Sinkeldam was op de zesde plaats de beste Nederlander. 

Ontsnapping van de dag

Iljo Keisse, Aime De Gendt en Preben Van Hecke zetten vroeg in de etappe nog een ontsnapping op, maar in de laatste kilometers werden zij een voor een opgepeuzeld door de treintjes van de sprintersploegen. Daarna was er nog een speldenprikje van Romain Bardet, maar hij kreeg met Van Avermaet een ploeggenoot van Hermans op zijn bagagedrager en werd even later ook weer ingerekend. Kristoff hoefde daarna alleen nog maar het werk van zijn Katusha-ploeggenoten af te maken. 

[apss_share]

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here