Geblesseerde Dolberg toch naar Deense ploeg

0
104

NOS   Voetbal   0

Kasper Dolberg meldt zich vandaag toch bij de Deense selectie. De spits van Ajax heeft een flinke kneuzing in zijn liesstreek en was van plan deze week in Amsterdam te blijven, maar de teamarts van de nationale ploeg wil zelf een oordeel vellen over de ernst van de blessure.

Dolberg liep de blessure op in het Europa League-duel met FC Kopenhagen (2-0 winst).  In de eerste helft zette William Kvist zijn noppen in de lies van zijn landgenoot. Dolberg speelde door en maakte de 2-0 vanaf de strafschopstip. Pas na de wedstrijd werd zijn lies stijf en bleek sprake van een bloeduitstorting. Dolberg kon in het weekend nauwelijks lopen en moest noodgedwongen een streep zetten door de wedstrijd tegen Excelsior. 

“Wij houden Kasper het liefst hier”, zei Ajax-trainer Peter Bosz voorafgaand aan dat duel. De Deense bond denkt daar anders over. Zij willen niet afgaan op het oordeel van de teamarts van Ajax en hopen dat de blessure meevalt.

Jorgensen

Ook Feyenoord-spits Nicolai Jorgensen heeft last van zijn lies, opgelopen in het duel met sc Heerenveen. Maar ook hij is gewoon naar Denemarken afgereisd om zich te melden bij de Deense ploeg. Onderzoek moet uitwijzen of hij kan spelen. Denemarken speelt zondag 26 maart in de WK-kwalificatie in en tegen Roemenië.

Beide spitsen worden maandagavond ook verwacht op het Deense voetballer van het jaar-gala. Dolberg lijkt het talent van het jaar worden.

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here