Henk Fraser 30 jaar geleden: kopsterke spits van Sparta

4
192

NOS   Voetbal   0

Niet professioneel

Herinneringen ophalen gaat Fraser goed af. Over zijn positie bijvoorbeeld. Hij was aanvaller, maar geen type Mariano Bombarda, zo’n ‘kontjesdraaier’ die met de rug naar het doel op zijn sterkst is. Meer een loper. En kopsterk. “Eentje die op het juiste moment de diepte koos. En ballen vanaf de zijkant, daar wist ik wel raad mee”, vertelt hij.

Fraser was op zijn best bij die andere club uit Rotterdam en wordt naar eigen zeggen weinig herinnerd aan zijn periode bij Sparta. Dat heeft een reden. “Een hoop mensen zagen het daar niet in mij zitten. En terecht. Ik was niet super professioneel, zeg maar.”

Het eerste seizoen in Rotterdam-West ging hem nog redelijk voor de wind. “Onder Theo Vonk speelde ik als 18-jarige tien duels. Toen dacht ik: volgend jaar worden dat er twintig. Maar het werden er slechts twee. Ik besefte gewoon niet wat het inhield om profvoetballer te zijn.” 

[apss_share]

4 REACTIES

  1. I do believe all of the ideas you’ve introduced on your post. They’re really convincing and will certainly work. Still, the posts are very quick for novices. Could you please lengthen them a little from next time? Thank you for the post.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here