Ho-Pin Tung: China heeft Formule 1 aarzelend omarmd

0
107

NOS   Autosport   0

De Chinezen hebben de Formule 1 volgens Tung na een aarzelende start omarmd. “Aanvankelijk wisten ze er heel weinig van. Ik heb dat aan den lijve ondervonden toen de zender Shanghai TV mij in de beginjaren benaderde voor een televisieprogramma. Ik heb toen in twaalf uitzendingen de algemene F1-kennis van de Chinezen mogen bijspijkeren. Dat was ook wel nodig. Ze kenden Michael Schumacher en Ferrari. Van de rest hadden ze nog nooit gehoord.”

Nieuwe circuits in China

“Er is nu veel belangstelling voor Formule 1, maar ook voor andere takken van autosport. Er worden nieuwe circuits gebouwd en er zijn diverse nationale kampioenschappen. Ik reed hier onlangs voor volle tribunes.”

Die tribunes raken niet altijd vanzelf vol. Bij de grand prix van afgelopen jaar werd er door de organisatie kaarten uitgedeeld om het stadion vol te krijgen. 

“De toegenomen populariteit merk ik wel op social media. Het valt me op dat de fans veel meer weten en dat ze ook erg gepassioneerd zijn”, vertelt Tung die op Weibo, een soort combi van Twitter en Facebook op z’n Chinees, meer dan een miljoen volgers heeft.”

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here