Huntelaar: de gedachten zijn bij onze buren

0
101

NOS   Voetbal   0

Terwijl Schalke 04 stilaan naar het Europese duel met Ajax aan het toewerken was, werd Borussia Dortmund, de grote rivaal en buurman in het Ruhrgebied, dinsdag het slachtoffer van een bomaanslag. “Dat was schrikken natuurlijk”, haalt Klaas-Jan Huntelaar de avond waarop Borussia tegen AS Monaco zou voetballen terug.

“We hoorden via Twitter dat de wedstrijd was afgezegd omdat er iets gebeurd was”, vertelt de Nederlandse spits in Duitse dienst. “Het is nog niet helemaal duidelijk wat er gebeurd is, maar het is natuurlijk vreselijk. Iedereen is met zijn gedachten bij onze buren.”

Ondertussen moeten de zinnen weer snel verzet worden, want donderdagavond wacht de Europa League-confrontatie met Ajax, de club waar hij vanaf 2006 zelf twee jaar voetbalde. Een wedstrijd om naar uit te kijken dus, maar zonder sentimenten, zo blijkt. “Mijn terugkeer is geslaagd als we een goed resultaat halen om de return in te gaan. Een doelpunt van mij zou mooi zijn, ja. Maar ik weet nog niet of ik speel.”

Handig

Trainer Markus Weinzierl wenst daar ook nog geen uitsluitsel over te geven. Over de te hanteren tactiek doet hij minder moeilijk. “We willen verdedigend stabiel zijn en voor gevaar zorgen in de counter.” Hij heeft een goed argument voor die voorgenomen behoudendheid. “Ajax heeft veel zelfvertrouwen en is bezig met een goede serie.”

Ook Huntelaar spreekt zich lovend uit over de ploeg die trainer Peter Bosz gesmeed heeft. “Ze combineren handig vanuit de defensie naar voren en zijn erg technisch. Ze proberen de wedstrijd altijd te domineren.”

Wellicht staat hij er na de zomer zelf tussen. Maar Huntelaar laat zich niet verleiden tot een uitspraak in die richting. Hij herhaalt slechts pas aan het eind van het seizoen te beslissen over zijn nabije toekomst. Een dat zou inderdaad een nieuwe terugkeer naar Amsterdam kunnen zijn – maar dan voor langer dan een paar dagen.

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here