Jeanet van der Laan, politieke strijder op het voetbalveld

3
140

NOS   Sport algemeen,Voetbal   0

Schrijver Ronald Giphart omschreef haar ooit als een ‘type Bosvelt’. Dat was rond de millennium-wisseling, toen Jeanet van der Laan in de bloei was van haar voetbalcarrière. Ze speelde 29 keer in het grote Oranje. 

Anno 2017 beperkt ze zich tot wedstrijden in het veteranenteam van FC Lisse, met vrienden en familie. Allemaal mannen, overigens. Daarnaast speelt de inmiddels 37-jarige oud-international haar duels op het politieke veld. Als nummer 32 op de lijst van D66 probeert ze haar partij te helpen in de verkiezingsstrijd.

Tussen de jongens

Sport en politiek lijken twee werelden die mijlenver van elkaar af liggen, in het geval van Van der Laan geldt dat het voetbal juist de kiem heeft gelegd voor haar politieke interesse. Als 15-jarige speelde ze in de B-junioren, een team dat verder alleen uit jongens bestond. 

De ploeg promoveerde en mocht uitkomen op landelijk niveau. Maar de regels van de KNVB voorzagen niet in een gemengd elftal in de hoogste divisie. Van der Laan mocht niet meedoen. 

[apss_share]

3 REACTIES

  1. Wonderful work! This is the type of information that should be shared around the internet. Shame on Google for not positioning this post higher! Come on over and visit my site . Thanks =)

  2. Howdy! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading your articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same topics? Thanks a lot!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here