Judobond verweert zich in de zaak-Franssen

0
123

NOS   Judo   0

Voor het eerst heeft de Nederlandse judobond gereageerd op de ruzie tussen de bond en judoka Juul Franssen. Volgens de JBN heeft Franssen een geboden oplossing voor een mogelijke studieschuld niet aangegrepen.

Een van de redenen dat Franssen niet fulltime op Papendal wilde trainen, was het feit dat zij mogelijk een studieschuld oploopt als ze niet binnen een termijn van tien jaar haar studie afrondt. Volgens de bond was het mogelijk die termijn met een jaar te verlengen, maar is Franssen daar niet op ingegaan.

Naar de rechter

Vorige week maakte Franssen bekend dat zij naar de rechter stapt om ervoor te zorgen dat ze in Rotterdam met haar eigen trainers kan blijven werken en dat ze de A-status van NOC*NSF terugkrijgt.

De 27-jarige Franssen werd onlangs door de judobond uitgesloten van deelname aan internationale wedstrijden. Ook mag ze niet meedoen aan trainingsstages met de nationale topsportselectie en raakte ze vanaf 1 februari haar A-status kwijt.

De bond wil dat alle judoka’s centraal gaan trainen op Papendal.

Gesprekken leverden niets op

Die centralisatie is na de Olympische Spelen van Rio ingegaan. Morgen wordt de Wim Ruska-hal, waar de judoka’s nu trainen, officieel geopend. Met diverse topjudoka’s is naar een individuele oplossing gezocht.

Ook met Juul Franssen voerde de bond diverse gesprekken. Haar werd voorgesteld dat zij pas na de wereldkampioenschappen in augustus naar Papendal hoefde te verhuizen. Tot die tijd zou ze twee keer in de week op Papendal trainen. Volgens de bond heeft Franssen zich niet aan dat voorstel gehouden.

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here