Judocoach Mark van der Ham vertrekt naar België

0
94

NOS   Judo   0

Judocoach Mark van der Ham gaat aan de slag bij de Vlaamse Judo Federatie. Hij wordt in België per 1 februari de nieuwe hoofdtrainer van het juniorenprogramma.

Saillant detail bij het vertrek van Van der Ham is dat hij coach is van onder anderen Juul Franssen. Zij leeft al weken in onmin met de judobond omdat zij graag met Van der Ham wilde blijven samenwerken in Rotterdam en niet wenst te verhuizen naar de centrale trainingslocatie op Papendal. 

Van der Ham wilde geen training geven op Papendal en vertrekt nu dus als coach van de judobond. Ondanks zijn nieuwe baan in België blijft hij wel werkzaam als coach in Rotterdam.

Van der Ham zegt in een verklaring op Facebook: “Na een mooie sportieve periode bij de Judobond Nederland, waarin we vanuit het Rotterdamse vele medailles hebben weten te winnen, heb ik besloten om mijn contract per 1 januari niet te verlengen.”

In hetzelfde bericht bedankt Van der Ham Franssen maar ook Marhinde Verkerk, Roy Meijer, Guusje Steenhuis en Anicka van Emden voor de samenwerking.

Met Van Emden won Van der Ham bij de Olympische Spelen van Rio de enige Nederlandse judomedaille van dat toernooi, de bronzen plak.

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here