KNVB meldt record: 151 wintertransfers

3
144

NOS   Voetbal   0

Wout Brama beet op 3 januari de spits af door van PEC Zwolle te verkassen naar FC Utrecht. Het was de eerste van uiteindelijk 151 transfers die afgelopen maand zijn geregistreerd door de KNVB. En dat is een winters record, meldt de voetbalbond. De oude mijlpaal dateert van 2009, toen 142 spelers in de winterstop van club wisselden. 

Van de 151 verhuizende voetballers in de winterstop hebben 58 hun heil over de grens gezocht, terwijl 60 spelers juist vanuit het buitenland naar een Nederlandse club zijn gegaan. Binnen Nederland wisselden 33 spelers van werkgever. In 53 gevallen van alle transfers ging het overigens om (ver)huur.

Opvallend – maar niet verrassend of een nieuw fenomeen – is dat een groot deel van de transfers op de slotdag van de transferperiode te noteren vielen: 59 stuks deze keer. Het ultieme valreepwerk kwam op naam van aanvaller Jari Oosterwijk. Zijn overgang van FC Twente naar NAC kreeg pas op dinsdag om 23.59 uur zijn beslag. 

Helemaal verlost van alle papierwerk is de KNVB nog niet. Er kunnen nog spelers vertrekken naar landen met een afwijkende transferperiode. Zo mogen Russische clubs nog tot en met 28 februari spelers aantrekken. Daarnaast kunnen werkloze voetballers altijd nog ergens een handtekening onder een contract zetten.

[apss_share]

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here