Messi houdt Barcelona in spoor Real Madrid

0
139

NOS   Voetbal   0

FC Barcelona blijft dankzij een moeizame 3-2 zege op Real Sociedad in het spoor van Real Madrid, dat eerder op de avond een even moeizame 3-2 zege bij Sporting Gijón boekte.

Barcelona bleek afgelopen week in het met 3-0 verloren Champions League-duel met Juventus al kwetsbaar en ook tegen de Basken rammelde de defensie 90 minuten lang.

Lionel Messi sleepte de Catalanen er echter doorheen in Camp Nou, waar alle goals voor rust vielen. De Argentijn maakte na 17 minuten de 1-0 met een vlammend schot en tikte 20 minuten later de 2-0 binnen. Er leek weinig aan de hand, maar in de slotfase van de eerste helft gebeurde er van alles.

Spektakel

Real Sociedad kwam in de 42ste minuut terug in de wedstrijd door een eigen goal van Samuel Umtiti, twee minuten later maakte Paco Alcácer er na een assist van Messi 3-1 van, en in de blessuretijd werd het toch weer spannend door de 3-2 van Xavier Prieto.

In de tweede helft bakte Barcelona er weinig van en had Sociedad genoeg kansen op de gelijkmaker, maar die viel tot opluchting van de Catalanen niet meer.

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here