Play-offs eredivisie vrouwen zo goed als bekend

0
68

NOS   Voetbal   0

Met nog drie duels te gaan in de eredivisie vrouwen is het al nagenoeg zeker welke ploegen gaan strijden om de titel en welke gaan strijden om de vijfde plek.

Ajax, FC Twente, ADO Den Haag en PSV gaan bepalen wie er kampioen wordt. sc Heerenveen, Telstar, Achilles ’29 en PEC Zwolle zullen uitmaken wie als vijfde eindigt. Alleen Telstar, dat 15 punten achterstand heeft op PSV en nog vijf duels moet spelen, kan in theorie nog voorbij PSV.

De voetbalsters van ADO Den Haag hadden vrijdagavond geen kind aan die van Achilles ’29. De ploeg van trainer Arend Regeer stond in Groesbeek na 23 minuten spelen al met 4-0 voor en wist uiteindelijk met 5-0 te winnen.

Heerenveen hard onderuit

sc Heerenveen, dat alleen nog een theoretische kans had om de play-offs om het landskampioenschap te halen, ging met 3-0 onderuit bij FC Twente. Omdat de nummer vier op de ranglijst, PSV, geen punten verspeelde door met 3-1 bij PEC Zwolle te winnen, is de Eindhovense ploeg niet meer in te halen door de Friezinnen.

Het duel tussen Telstar en Ajax wordt zaterdag gespeeld. Een samenvatting van deze wedstrijd is te zien in de uitzending van Studio Sport, om 23.37 uur op NPO 1.

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here