Reuzensprong naar Bahrein: logistieke nachtmerrie voor F1

1
173

NOS   Autosport   0

Max Verstappen schitterde zondag in de Chinese grand prix op het natte circuit in Shanghai, maar een ding is zeker: de regengoden gaan hem komend weekend niet helpen.

De derde race van het seizoen is in de woestijn: Bahrein. In een halve week tijd heeft het Formule 1-circus een reuzensprong gemaakt van Shanghai naar Sakhir: dik zevenduizend kilometer.

Het is logistiek een nachtmerrie. Vier dagen na de Chinese grand prix moet het circuit in oliestaat Bahrein al operationeel zijn in verband met persconferenties en inspecties. Een enorme klus, die vooral impact heeft op de Formule 1-teams.

Zeecontainers

McLaren geeft een boeiend inkijkje. “Drie medewerkers van ons team waren al tijdens de Chinese grand prix in Bahrein om te beginnen met het opbouwen van de pitbox, de ontvangstruimte en het uitpakken van de zeecontainers”, vertelt coördinator Clare Martin.

“Twaalf van onze engineers vlogen zondagnacht al naar Bahrein. De overige 45 collega’s volgden maandag. Terwijl Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso nog aan het racen waren in China, waren wij dus al bezig met de volgende grand prix.”

[apss_share]

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here