Schöne redt wanhopige Deense tv-verslaggever

0
99

NOS   Voetbal   0

Dat Dolberg niet aan de start verscheen was wel vervelend. “Dolberg is populairder dan Jørgensen. Dat komt omdat hij een jong talent is en omdat hij bij Ajax speelt. Ajax is namelijk in Denemarken een grote club. De historie is groot natuurlijk, maar heel recent hebben daar veel Denen gespeeld. Christian Eriksen is de belangrijkste. Bovendien heeft Dolberg een mooie toekomst voor zich.”

Ipsen hoopte er na de Klassieker toch nog iets van te maken, maar ook plan B liep in de soep. Dolberg mocht de pers niet te woord staan omdat hij niet had meegedaan en tot overmaat van ramp wilde ook Jørgensen
geen praatje maken. De geblesseerde spits van Feyenoord zat al direct na de wedstrijd in de spelersbus. Hij maakte zelfs voor zijn landgenoot geen uitzondering.

‘Schöne is niet zo populair in Denemarken’

En Lasse Schöne dan? Die andere Deen en de maker van de 1-0. Die zat met sponsorverplichtingen, waardoor hij alleen de NOS en Fox Sports te woord mocht staan. “Maar Lasse is niet zo populair in Denemarken. Hij heeft altijd in Nederland gevoetbald. Hij heeft ook geen basisplaats in de nationale ploeg. Hij speelde de laatste wedstrijd wel, maar normaal gesproken zit Schöne op de bank. Eriksen krijgt vaak de voorkeur.”

Ipsen werd er moedeloos van. TV 2 had uitgepakt. De Deense rechtenhouder van de eredivisie bracht de wedstrijd live in de huiskamers van bijna 100.000 Denen en hoopte uiteraard op een scenario met Dolberg en Jørgensen in de hoofdrol.

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here