Tourwinnaar Janssen grootste sponsor van skiënde kleinzoon

1
148

NOS   Alpineskiën   0

Verstand van skiën zegt hij niet te hebben, Jan Janssen zit nog steeds liever een paar uurtjes op de fiets. Toch is de kans groot dat de Tourwinnaar van 1968 volgende week op de sneeuwpiste bij St. Moritz staat.

In het mondaine Zwitserse skioord zijn dinsdag de wereldkampioenschappen alpineskiën van start gegaan en zijn kleinzoon Steven Théolier behoort tot de deelnemers. Voor Nederland zelfs.

Zijn moeder Karin is de dochter van Janssen en is getrouwd met de Franse toptrainer Jacques Théolier, die werkte met de Franse, Italiaanse en Zwitserse skiselectie en momenteel de Zweedse ploeg onder zijn hoede heeft.

Zware blessure

Théolier komt sinds deze winter voor Nederland uit. Een paar jaar geleden maakte hij als aanstormend slalomtalent deel uit van de Franse selectie. Een zware knieblessure wierp hem echter ver terug en kostte hem uiteindelijk zijn plaats in de Franse ploeg.

“Hij scheurde tijdens een trainingskamp in de zomer in Argentinië zijn kniebanden af. Het herstel duurde ruim acht maanden. Daarna duurde het een tijd voor hij weer enigszins op niveau was. De Fransen gooiden hem door gebrek aan resultaten uit de selectie”, zegt Janssen.

“Toen ontstond het idee voor Nederland te gaan skiën, want Steven heeft ook een Nederlands paspoort, en hebben we contact gelegd met Wopke de Vegt. Die heeft het verder geregeld bij de Skivereniging.”

[apss_share]

1 REACTIE

  1. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here