Twente duwt NEC dieper in de put

0
147

NOS   Voetbal   0

FC Twente heeft de zorgen van NEC vergroot. De Tukkers waren in Enschede met 3-0 te sterk voor de Nijmegenaren, die hun elfde nederlaag in twaalf duels incasseerden en afzakten naar de zeventiende plaats.

De supporters eisten aanvankelijk de hoofdrol op. In Nijmegen waren enkele leden van de harde kern er eerder op de dag in geslaagd in de kleedkamer te komen om de spelers erop te wijzen dat degradatie voor hun geen optie is.

Bij Twente bleef vak P voor rust grotendeels leeg naar aanleiding van de politieactie van vorige week en het sluiten van hun supportershome.

Uitstekende eerste helft

Die Twente-fans misten daardoor de uitstekende eerste helft van hun ploeg. Twente zette NEC met fris, aanvallend spel onder druk en kwamen al snel op voorsprong via een kopbal van Enes Ünal.

NEC-doelman Joris Delle zorgde er met enkele uitstekende reddingen voor dat de marge bij rust slechts één treffer was. Hij had bovendien het geluk dat Yaw Yeboah voor een leeg doel de lat wist te raken.

Ook na rust had Twente de overhand, al was NEC via een van de spaarzame tegenstoten dicht bij de gelijkmaker. Dario Dumic schoot echter voorlangs.

Jensen en Ünal trefzeker

Delle had even daarvoor de 2-0 van Ünal voorkomen, maar was kansloos op de inzet van Fredrik Jensen, die na een uur scoorde na een combinatie met de Turkse spits.

NEC kon daarna geen vuist meer maken. Twente speelde het duel rustig uit en Ünal schoot in de extra tijd nog de 3-0 binnen.

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here