Van Praag strijdt voor herverkiezing in UEFA-bestuur

3
170

NOS   Voetbal   0

Weinig supporters zullen het zich realiseren, maar het is vandaag een belangrijke dag voor het Nederlandse voetbal. Waar Oranje al is afgegleden uit de Europese top, kan de KNVB ook op bestuurlijk vlak zijn voorname positie verliezen.

Op het UEFA-congres in Helsinki strijdt Michael van Praag voor zijn herverkiezing in het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond. Met elf anderen aast hij op een van de acht beschikbare plaatsen.

Voor zittende bestuurders is zo’n herverkiezing normaal gesproken een formaliteit. Door Van Praags eerdere nederlaag in de strijd om het UEFA-voorzitterschap zijn de machtsverhoudingen echter verschoven. Het geeft hoop aan minder gevestigde namen uit landen die vinden dat ze ook weleens een plaats in het bestuur verdienen.

“Het is ook heel goed dat er vernieuwing komt,” stelde Van Praag woensdagochtend bij aankomst in de congreshal. “Van de acht plekken die er nu zijn gaan alleen David Gill en ik voor een herverkiezing. Het is de vraag of ze op alle acht plaatsen nieuwe mensen neer willen zetten.”

[apss_share]

3 REACTIES

  1. You made some decent points there. I regarded on the internet for the difficulty and located most individuals will go along with with your website.

  2. Hey there, You have done a fantastic job. I will definitely digg it and for my part suggest to my friends. I am confident they’ll be benefited from this site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here