Van Vliet baalt: Nederlandse toppers ontbreken in AGR

0
111

NOS   Wielrennen   0

Bij de Amstel Gold Race staan zondag 24 Nederlanders aan de start: één meer dan vorig jaar. Goed nieuws, zou je zeggen. Maar koersdirecteur Leo van Vliet baalt: “Er zijn wel Nederlanders, maar de toprenners zijn er niet. Dat vind ik jammer.” 

De lijst met afwezigen is inderdaad aanzienlijk: Wout Poels is niet op tijd fit na zijn blessure, Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk bereiden zich op Tenerife voor op de Giro d’Italia. Robert Gesink rijdt woensdag wel de Waalse Pijl, maar slaat de enige Nederlandse wielerklassieker ook over.

Jammer

“Ik snap het niet echt helemaal, als ik het bekijk vanuit mijn wielerhart. Ik vond het altijd een hele eer om hier te rijden”, aldus Van Vliet, die het vooral spijtig vindt voor de fans en de organisatie. “Het publiek komt hier om de toppers te zien in de grootste klassieker van Nederland. Daar doen we het voor. Maar als Mollema, Gesink, Kruijswijk en Dumoulin er niet zijn… dat is jammer.”

Het argument dat deze renners weinig kans maken in een wedstrijd zoals de Amstel Gold Race, gaat volgens Van Vliet niet op: “Als ik zie dat Mollema en Gesink in het najaar ook wedstrijden en klassiekers kunnen winnen, waarom zouden ze de Amstel Gold Race dan niet kunnen winnen?”

“Maar ik snap ook dat de ploegen hele andere doelstellingen hebben. Ze gaan de Giro d’Italia rijden”, vervolgt de koersdirecteur. “Ze zijn tegenwoordig op trainingskamp. Wij gingen vroeger een weekje op trainingskamp en dan waren we er vanaf. Maar die dingen zijn veranderd.”

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here