Verdachte opgepakt voor aanslag Dortmund

1
97

NOS   Buitenland,Voetbal   0

Het landelijk parket houdt vanwege de vondst rekening met een islamitische achtergrond van de aanslag, maar sluit niet uit dat de daders uit een andere hoek komen. Wel hebben de rechercheurs “aanzienlijke twijfels” bij een brief waarin antifascisten de aanslag opeisen. Die circuleert sinds gisteravond op internet.

Metalen staafjes

Gisteravond ontploften bij de spelersbus drie explosieven, die tot op honderd meter voelbaar waren. De explosieven waren vermoedelijk verstopt in een heg. Ze waren voorzien van metalen staafjes, waarvan er zich een in de hoofdsteun van een stoel in de bus heeft geboord. Het OM spreekt daarom van geluk dat er maar één speler van Dortmund gewond is geraakt. Wat voor ontstekingsmechanisme er is gebruikt en wat voor soort springstof is nog onduidelijk. 

Omdat justitie uitgaat van een terroristisch motief, heeft het landelijk parket het onderzoek naar zich toegetrokken.

Deelstaatminister Jäger van Noordrijn-Westfalen zei vanmiddag ook dat de autoriteiten “volledig in het duister tasten” over de achtergrond van de aanslag. Hij zei dat de gevonden brieven atypisch zijn en dat de echtheid ervan nog wordt gecontroleerd.

Champions League

De explosieven ontploften gisteravond rond 19.15 uur. Het elftal van Dortmund was toen net vertrokken voor het Champions League-duel tegen AS Monaco. Vanwege de aanslag werd het duel verplaatst naar vandaag.

[apss_share]

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here