Waarom heet de Arena nog geen Johan Cruijff Stadion?

0
90

NOS     0

De golf van emoties en nostalgische gevoelens die het overlijden van Johan Cruijff op 24 maart 2016 losmaakte, lijkt een jaar later plaats te hebben gemaakt voor een sfeer van kille, zakelijke afwegingen en financiële belangen. Waar na de dood van nummer 14 alom geroepen werd de Arena om te dopen tot Johan Cruijff Stadion, rijst nu de vraag of Ajax zichzelf met een dergelijke naamsverandering niet in de vingers snijdt.

“Dit gaat over serieus geld”, zegt sportmarketeer Marcel Beerthuizen. “Je hebt allerlei partijen die er een belang in hebben. Het is heel ingewikkeld. Ik denk niet dat mensen snappen waarom het allemaal zo lang duurt. Achter de schermen zijn er ingewikkelde, complexe processen gaande.”

In december reageerde Carole Thate, al jaren de woordvoerder van de familie Cruijff, nog positief op het plan de Arena om te dopen tot Johan Cruijff Stadion. “Het zou een mooi eerbetoon zijn.”

Gebakken lucht…

Maar er gingen maanden voorbij zonder dat er wat gebeurde, tot ergernis van Jordi Cruijff. “Men vond het na mijn vaders dood belangrijk dat het stadion naar hem werd vernoemd. Maar de gesprekken tussen Ajax, de Arena en de gemeente Amsterdam lopen al máánden. Laten we hopen dat het achteraf geen gebakken lucht blijkt te zijn”, zei hij zaterdag in de NRC.

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here