Wild ondanks abonnement blij met WK-zilver

0
146

NOS   Baanwielrennen,Wielrennen   0

Na drie van de vier onderdelen stond Wild nog derde. Ze wist vervolgens op de puntenkoers ten koste van Amy Cure uit Australië op de valreep nog zilver uit het vuur te slepen. Het goud ging naar de Britse Katie Archibald.

“Ja, de laatste twee, drie WK’s heb ik nu zilver gehaald. Dat moet maar eens afgelopen zijn. Maar nu ben ik wel blij met zilver”, aldus de renster die het weg- en baanwielrennen combineert.

“Bij het WK op de weg in Qatar in oktober was ik echt heel teleurgesteld dat ik goud verloor, nu heb ik wel iets meer het gevoel dat ik zilver heb gewonnen”, zegt Wild na een dag hard werken.

Hard werken

Want het omnium, vergelijkbaar met de meerkamp bij atletiek, begon vrijdagochtend vroeg met de scratch, en eindigde na de temporace en de afvalkoers zeven uur later met de puntenkoers. Voorheen bestond het omnium uit zes onderdelen die over twee dagen verreden werden.

Hoe is dat bevallen? “Het was vrij pittig”, zegt Wild na afloop. “Tussen de afvalkoers en de puntenkoers zat maar een half uur. Het was ook echt wel een pittige koers, want het is hier ook best wel warm.”

[apss_share]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here