Zeefuik jaagt in Emmen nog op zijn Turkse salaris

1
176

NOS   Voetbal   0

Niet alleen in de eredivisie is het spannend. Ook in de Jupiler League worden in de komende wedstrijden de prijzen verdeeld.
Deze week vijf verhalen in ‘Een weekje eerste divisie’.

Género Zeefuik komt aangestrompeld voor het interview. Hij heeft op de training van FC Emmen zojuist een hamstringblessure opgelopen. Een extra zorg. Het zit de oud-speler van PSV en FC Groningen al langer niet mee. Hij wacht namelijk nog op salaris dat zijn voormalig werkgever Balikesirspor negen maanden niet heeft uitbetaald.

Alle zorgen verwerkt Zeefuik momenteel in Emmen. Daar probeert hij weer een vervolg te geven aan zijn carrière. Hij leeft vier, vijf dagen per week op een hotelkamer. Sinds zijn komst in februari heeft hij het centrum van Emmen nog nauwelijks bezocht. Zeefuik, ooit bejubeld in Eindhoven, Groningen en Schotland. Nu op een hotelkamertje in Drenthe.

Als het even kan ontvlucht hij het noorden en zoekt hij zijn vrienden op in Amsterdam. Daar is voor hem veel meer te beleven. In Emmen doet hij naast voetbal niet veel meer dan op de Playstation spelen. Urenlang kan hij zich zoethouden met het virtuele oorlogsspel Call of Duty.

[apss_share]

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here